Start Kontakt
 
Patientvejledninger
     

Vandbrok

Sædbrok

Prostata spiral

Krummerik

Forhudsforsnævring

Sterilisation af mænd

Refertilisering

Operation for krummerik (udretning af skæv penis)

Før operationen
Er De i behandling med blodfortyndende medicin, skal De forinden aftale med klinikken, hvor længe der skal holdes pause med dette inden operationen. Indtagelse af naturprodukter som fiskeolie, Ginkgo Biloba, Glucosamin, hvidløgstabletter, Q10 o.l. må ikke indtages de sidste 14 dage op til operationen.

På operationsdagen
De må ikke selv køre bil. De bør på forhånd have arrangeret transport med et familiemedlem, tage taxa eller evt. offentlig transport. Hvis de har behov for en beroligende tablet før operationen, må det forinden aftales med klinikken. De skal samme dag, som operationen foregår, fjerne alle hårene på pungen og omkring penis.

Hvordan foregår operationen?
Der indsprøjtes lokalbedøvelse under huden ved roden af penis. Efter ca. 15 minutter er penis bedøvet og operationen kan påbegyndes. De vil under operationen hele tiden kunne mærke berøring, men ikke smerte.

Under operationen indsprøjtes saltvand i svulmelegemet. På den måde dannes en kunstig rejsning, og kirurgen kan se, hvor der skal opereres. Operationen foretages igennem et snit i huden på penis. Ved at sy en fold i svulmelegemet på den side af penis, som er længst, afkortes den pågældende side lidt, og penis udrettes herved.

Hvordan forholder jeg mig efter operationen?

  • Huden på penis er syet sammen med tråde, som forsvinder efter ca. 2 uger.
  • Der er ved operationen anlagt en stram skumgummi-forbinding, som De selv kan fjerne efter 3 dage. Forbindingen hindrer blodudtrædning under såret. Penis skal, indtil forbindingen fjernes, være lejret opad mod maven og holdes bedst på plads i et par stramme underbukser eller net-trusser.
  • Ved vandladning skal forbindingen trækkes lidt tilbage, så den ikke bliver våd.
  • Undgå brusebad de første 3 dage. Når forbindingen er fjernet, kan De tage brusebad. Undgå karbad og svømning til et par dage efter fjernelse af trådene.
  • De må ikke have seksuelt samvær i 6 uger.
  • vVed smerter kan De tage Panodil tabletter á 500 mg, 2 tabletter maximalt 4 gange per døgn evt. i kombination med Ipren tabletter á 200 mg, 2 tabletter maksimalt 3 gange per døgn. (begge kan købes i håndkøb).

Komplikationer
Forekommer sjældent men der kan opstå blødning og infektion.

  • Hvis penis hæver voldsomt og bliver blåligt misfarvet, kan det skyldes blødning. Læg Dem ned, læg en ispose mod penis og henvend Dem evt. til Deres læge eller 1813.
  • Evt. infektion vil oftest først vise sig efter nogle dage i form af hævelse, ømhed, rødme og evt. feber. Kontakt egen læge eller 1813.
  • I sjældne tilfælde kan der forekomme ændring af følesansen på den nederste del af penis. Ved operationen tages der størst muligt hensyn til ikke at påvirke følenerverne til penis.
  • I sjældne tilfælde kan trådene, som retter penis ud, knække. Derved gendannes krumningen helt eller delvist. Skulle det ske inden for de første uger efter operationen, skal De kontakte klinikken snarest.
BEMÆRK
I tvivlstilfælde kan du altid kontakte klinikken!
Telefontid daglig mellem kl. 8 og 12.