Start Kontakt
 
Patientvejledninger
     

Vandbrok

Sædbrok

Prostata spiral

Krummerik

Forhudsforsnævring

Sterilisation af mænd

Refertilisering

Operation for spermatocele (sædbrok)

Hvad er sædbrok?
Sædbrok er en væskeansamling udgået fra bi-testiklen. Det opleves som om der er 2 testikler på samme side.

Før operationen
Er De i behandling med blodfortyndende medicin, skal De forinden aftale med klinikken, hvor længe der skal holdes pause med dette inden operationen.

Indtagelse af naturprodukter som fiskeolie, Ginkgo Biloba, Glucosamin, hvidløgstabletter, Q10 o.l. må ikke indtages de sidste 14 dage op til operationen.

På operationsdagen
De må ikke selv køre bil. De bør på forhånd have arrangeret transport med et familiemedlem, tage taxa eller evt. offentlig transport. Hvis de har behov for en beroligende tablet før operationen, må det forinden aftales med klinikken. De skal samme dag, som operationen foregår, fjerne alle hårene på pungen og omkring penis.

Hvordan foregår operationen?
Der anlægges lokalbedøvelse med indsprøjtning af lokalbedøvelsesmiddel i lysken på samme side, som operationen skal foretages, og der suppleres med lidt lokalbedøvelse i huden. De vil kunne mærke berøring, men ikke smerte.

Operationen foretages gennem et snit i pungen. Væskeansamlingen består af en eller flere ”blærer”. Blærerne fjernes og udgangspunktet ved bi-testiklen syes sammen.

Hvordan forholder jeg mig efter operationen?

  • Et par nettrusser eller tætsiddende underbukser er gode til at støtte pungen. Forbindingen over såret kan fjernes dagen efter operationen.
  • De kan tage brusebad dagen efter operationen (forsigtig aftørring).
  • De må ikke tage karbad eller gå i svømmehal/havbad førend tidligst 1 døgn efter at trådene er faldet af.
  • De skal undgå fysisk anstrengelse i ca. 1 uge, vent til evt. hævelse og ømhed er helt forsvundet.
  • Ved smerter kan De tage Panodil tabletter á 500 mg, 2 tabletter maximalt 4 gange per døgn. De kan evt. supplere med Ipren tabletter á 200 mg, 2-3 tabletter 3 gange per døgn (begge kan købes i håndkøb).
  • Såret holdes lukket med tråde, som falder af sig selv, oftest i løbet af et par uger.

Komplikationer
Forekommer sjældent men der kan opstå blødning og infektion.

  • Hvis pungen hæver voldsomt og bliver blåligt misfarvet, kan det skyldes blødning. Læg Dem ned, læg en ispose mod pungen og henvend Dem evt. til Deres læge eller 1813.
  • Evt. infektion vil oftest først vise sig efter nogle dage i form af hævelse, ømhed, rødme og evt. feber. Kontakt egen læge eller 1813.
  • Det kan i sjældne tilfælde ske, at væskeansamlingen gendannes eller at der dannes en ny, udgået fra et andet sted på bi-testiklen.
BEMÆRK
I tvivlstilfælde kan du altid kontakte klinikken!
Telefontid daglig mellem kl. 8 og 12.